Zin in! Expert panel mentale gezondheid onder jongeren

Door Bestuur op 08-04-2024

Expertpanel – Mentale gezondheid onder jongeren op woensdagavond 10 april vanaf 19:30 uur bij Que Pasa Maastricht.

Het is weer tijd voor een M:OED evenement – een expertpanel over mentale gezondheid onder jongeren.

Dit zijn onze sprekers:
– Alexandra Masciantonio is postdoc bij Studio Europa Maastricht aan de Universiteit Maastricht. Haar onderzoek richt zich op hoe social media ons dagelijks leven heeft veroverd, variërend van maatschappelijke betrokkenheid tot mentale gezondheid. Eén van haar passies is ook wetenschapscommunicatie, dus ze mist nooit een kans om wetenschap en maatschappij met elkaar te verbinden.
– Luuk Bellemakers is student regie aan de Toneelacademie Maastricht.
In zijn werk richt hij zich tot mensen aan de rand van de samenleving. Door deze mensen een stem te geven binnen de muren van het theater, probeert hij het gesprek op gang te brengen rond grote, moeilijke onderwerpen.
-Peter Beckers, heeft een passie voor mentale gezondheid en preventie. Bij Mondriaan, een organisatie voor mentale gezondheidszorg, werkt hij als psychiatrisch verpleegkundige, familiecoach en preventietrainer. Hij richt zich in het bijzonder op het mentale welzijn van jongeren en maakt zich zorgen over hun kwetsbaarheid post-COVID.

Tijdens dit evenement willen wij een gesprek faciliteren tussen de experts in het panel en de aanwezigen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: de status van mentale gezondheid onder jongeren, het belang van (passende) hulp, de rol van social media en wat hoe faciliteren van sociale interactie en zinnige vrijetijdsbesteding kan bijdragen aan goede mentale gezondheid. Het panelgesprek vindt plaats in het Engels.

Iedereen is welkom tijdens het evenement! Dus voel je vrij om het te delen met vrienden & familie, wij vinden het tof als je langskomt.

Zit je niet zo lekker in je vel? Weet dan je bent niet alleen! Kijk op de website: https://www.heyhetisoke.nl voor tips en hulp. Of ga naar @ease in Maastricht voor een gratis en anoniem gesprek. Je kunt gewoon langskomen of chatten.

Andere hulp nodig? Kijk dan ook op:
Bel of chat met 113 zelfdoding preventie
Moti4 verslavingspzorg voor jongeren (ook in Maastricht)
Bel, chat of mail met een preventiewerker van Mondriaan voor al je vragen over een middel en/of verslaving (Zuid Limburg)
Bel, chat of mail met de luisterlijn (24/7)
Of ga op bezoek bij je huisarts

Blijf op de hoogte

Door je aan te melden ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens ons privacybeleid.